İSMAİL BAYKUT İLKOKULU TARİHÇE

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 14/09/1998 Tarihinde geçici olarak Çardak'ta eğitim-öğretime başladı.15/11/1999 Tarihinde Lapseki Dalyan Mahallesindeki şu anki binasına taşındı.

İSMAİL BAYKUT İLKOKULU

OKULUN TARİHÇESİ

OKULA VERİLEN ÖZEL İSMİN AMACI

İSMAİL BAYKUT 1903-1969 Tarihleri arasında yaşamış Lapsekili bir sanayicidir. Umurbey doğumlu olan İSMAİL BAYKUT sözleşmeli tarımın öncülüğünü yapmış, kendisi ölünce işlerini çocukları devam ettirmiştir. Çocukları babalarının adına bir okul yaptırmayı düşünmüşler ve okulumuzun bulunduğu arsayı alıp bir miktar da para bağışlayarak okulumuzun temeli atılmış geri kalanı Milli Eğitim tarafından tamamlanmıştır. Okulumuzun adı da İSMAİL BAYKUT İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur.

11 Nisan 2012 tarihinde 28261 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6287 kanun gereği  okulumuz aynı binada hem ilkokul hem ortaokula dönüşmüş olup adı İsmail Baykut İlkokulu/İsmail Baykut Ortaokulu olmuştur.